Pagina's

zondag 16 mei 2010

Zand onder je nagels en een kleurrijke tasVandaag heb ik zoveel gedaan dat ik wel weer een blog schrijf anders moet ik morgen veel te veel vertellen! Ook moet ik morgen bezig met iets voor mijn werk dus dan geen tijd om leuk te bloggen.

Nou, wat ik zoal vandaag gedaan heb; gewerkt in de tuin, gehaakt aan mijn tas, spelletjes gedaan met de kinderen, geholpen met spreekbeurten, uitgebreid voorgelezen aan drie van de vier kids etc. Manlief was zo lief om met de twee oudsten te gaan wandelen zodat ik de houten vloer in de (bijen) was kon zetten thuis. 

Gisteravond heb ik gewerkt aan mijn tas en vanmiddag heb ik hem voor zover als het nu kan afgemaakt, nu moet ik grannies gaan bijmaken. Klinkt onlogisch, halverwege je grannies voor een tas de voering in elkaar zetten maar ik moest gewoon een beeld krijgen bij de tas die ik ging maken. Ook de grootte van de squares is natuurlijk van belang. Vandaar de keuze om de tas halverwege in elkaar te zetten. Nu moet ik nog 3 grote platte grannies zonder bloemen maken voor de onderkant, 3 grannies met rode buitenrand (zoals de huidige) en voor de zijkanten 6 met een turkooise buitenrand.

Hieronder de fotootjes van de voorzijde/achterzijde van de tas zoals hij nu vast zit aan de voering.
The pictures below show the front/back and lining of my granny-crochet bag that I crocheted together.

De voorkant van de tas is klaar! Je kan zien hoe ik de sierrand heb gemaakt.
The front of the bag is finished! This picture shows how I've made a nice border on the top.
Voordat ik de tas had genaaid heb ik met mijn lief in de tuin gewerkt. Zoals je ziet was het wel nodig.. Na een maand regen had de tuin het wel nodig dat we er even in aan de slag gingen.
Before I finished the bag this afternoon my husband and I worked in the garden. The kids helped. As you can see the garden needed a bit of help after a month of rain and no time to remove the weeds.

Maar hoewel die bloemenzee prachtig is is het voor het gras niet zo goed... Dus met de hand al de paardenbloemen eruit getrokken en het gras gemaaid, en zie het resultaat;
The yellow looks great.. but this weed is not helping our grass grow better, so we pulled them out and mowed the grass, and look here, the result;
Netjes hé?
Nice and tidy!
Kijk wat ik vond in de tuin, zwammen! In de lente...Argh, regen!!
Look what I've found...mushrooms! In springtime! Argh, the rain!
Ons hondje, the heeft zicht vandaag erg vermaakt in de zonovergoten tuin! Ze vind het heerlijk om lekker te liggen luieren en kijken hoe hard wij werken!
And now, the last picture, this is our dog, and she was quite enjoying herself today, sitting in the garden in the sunshine watching us do the dirty work!

Nou, het was me het dagje wel vandaag, erg veel werk verricht, maar heerlijk om zo in je huisje aan te rommelen met man en kids (en dier;))

Liefs,
The Crafty Witch

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tas heb jij gemaakt! Hij is helemaal top zowel van buiten als van binnen!
  En hier paddenstoelen in de tuin (Zuid Frankrijk) ook inderdaad te veel regen gevallen ):
  Leuk je blog gevonden te hebben. Ik ga je volgen.
  Groetjes en fijne dag
  Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tas is nu al prachtig zo vrolijk en kleurrijk, laat staan als ie helemaal af is .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is de tas geweldig geworden. Complimenten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lovely bag! I love the colors you used and you can use the pattern for a cushion cover,too.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aisyah Helga, your right, a cushion cover would be great! Sarah london has made a lovely cushion cover that looks a bit like my bag.
  (I got the pattern mostly from a granny square tutorial from Lucy's Attic24 and the flower is inspired by a potholder that a friend of mine showed me.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Crafty Witch!

  Ik heb jouw post op Ravelry gezien. Wat een mooi tasje!

  Jouw tuin ziet er heel mooi uit. Hopelijk hebben jullie ook lekker weer vandaag :0)

  Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Miss Crocherydoodah (lange naam zeg! ;O)

  Ja, lekker weertje hier! Al was het vannacht heel koud! brrr!

  Ben je blog gaan volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Love all the little works you have done! The colors are wonderful. Thanks for being a follower on my blog. I love seeing new people and reading their comments.

  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie tas.
  En ook prettig om de binnenkant te kunnen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen