Pagina's

donderdag 13 mei 2010

De naaimachine en ik....ARGH!

Zo, ik heb mezelf achter de naaimachine vandaan kunnen sleuren om dit blogje te tikken. Ik en de naaimachine.. vreselijk, ik kan er niet mee overweg hoor. Ik wil iets dan persé afhebben en dan heb ik de neiging om het af te raffelen. Ik kom er maar niet achter vandaan als ik er mee bezig ben. 
 Oké, ik ben best verslaafd aan haken maar dat kan ik in ontspannen houding doen, soms wel lastig om het weg te leggen, zeker als het een HEEL LEUK haakwerkje is! Over het algemeen word ik voornamelijk erg blij van haken.
Maar die naaimachine, pfoe, ik raak er helemaal opgefokt van! Dus heb ik besloten dat ik geen grote projecten op de naaimachine meer ga doen, ik ben best tevreden met het resultaat tot nu toen van mijn tas met vrolijke kleurtjes. De gehaakte bloemen komen er omheen aan de buitenkant, vandaar vooral foto's van de binnenkant van de tas..

Bloemen grannie tas..Work in progress;

Euh, ja, ik heb toch een ander stofje gebruikt voor de binnenkant.. Ik vind deze ERG snoezig staan, maar voor de bovenkant met rits gebruik ik waarschijnlijk wel het turkoois met stipjes. De buitenkant is de grote rood met witte-stip stof.

En nu moet ik dus nog de hengsels van de tas maken en de bovenkant met rits, en ik zie er ZO tegenop..... Hoe naaien jullie zonder in de stress te schieten?? 
Even terug naar een ontspannen haakwerkje.. Mijn besluit om van de grote grannysqaure-deken geen deken van alleen squares te maken was een goed idee! Ik ben er nu omheen aan het haken met stokjes en dat is zo lekker. Heerlijk tijdens een film of gesprek. 

Wat staat hij leuk bij de bank en het kussen hé? Dit blok word nog groter en dan komen er drie of vier  van deze blokken in de lengte aan elkaar gehaakt. Daarna haak ik er nog een paar randen stokjes omheen en een mooie sier-rand.  Ik kan amper wachten om onder het dekentje te kruipen op de bank.
De komende dagen ben ik lekker vier dagen vrij! Mhm! We zijn vandaag begonnen de kamers van onze vier kids op te ruimen, het was hard nodig. Vandaag zijn we een paar uur bezig geweest en morgen weer een paar uur, hopelijk hoeven we het dan een tijd niet meer te doen. Er gaat veel speelgoed weg want er is gewoon te veel en de kids weten van gekkigheid niet meer waar ze mee willen spelen. 

Zo, en nu bedenken of ik toch ga naaien of ontspannen ga haken... 

The Crafty Witch

6 opmerkingen:

 1. hihi, leuk dat ieder zo zn eigen ding heeft waar ze ontspannen en blij van wordt! ;) geef mij maar een naaimachine :) ziet er goed uit trouwens al dat gehaak en ja ook dat genaai van je! en in het echt bewonderd.... dan ken je vast christel in real life?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje! Inderdaad, ontspannen doe ik NIET van naaien, pff, net 1 hengsel aangenaaid maar ik hoop echt dat ie snel klaar is..
  Jep, ik zie Christel wel eens. Meestal op werkdagen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love the look of your new bag and congrats on sewing a lining for it

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanx! It has been quite a hassle ( not so fond of sewing) and I'm not finished crocheting all the squares for it. But I am really looking forward to seeing it all finished because I love the colours!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks dat jij en je naaimachientje niet echt vriendjes zijn denk ik dat het resultaat van je tas er zijn mag. Maar dat komt natuurlijk ook door die gezellige en vrolijke kleurtjes van de gehaakte bloemen.

  (Als reactie op wat je op mijn blog schreef)
  En nee ik maak ook geen grote projecten meer achter de naaimachine, maar kleinere dingetjes vond ik af en toe toch erg leuk om te maken.
  Groetjes van Claire

  BeantwoordenVerwijderen